Ordu Tabipler Odası - Haberler

TIP BAYRAMI DOLAYSIYLA DOÇ.DR. ESRA YANCAR DEMİRİN BASIN AÇIKLAMASI

 

Hekimlik, büyük bir fedakârlıkla icra edilen,  özveri, sabır ve tahammül gerektiren en kutsal mesleklerden biridir. Bu nedenle tarihin her döneminde önemini ve toplum içindeki saygınlığını muhafaza etmiştir.

Ülkemizde, tıp mesleğini ve geleneklerini yaşatan, yaşamı boyunca öğrenmeyi ilke edinerek, ülkesine ve insanlığa hizmet amacını taşıyan, tıp biliminin ilerlemesi için çaba sarf eden hekimler ve sağlık çalışanlarımız ; insanların hem beden hem de mental olarak sağlıklı, dolayısıyla daha mutlu bir yaşam sürmesi için özveriyle çalışmaktadır. Maalesef son yıllarda olumsuz durumlarla daha sıklıkla karşılaşıyor olsak da biz hekimler, halkımızın her dönemde en  güvendiği, değer ve destek verdiği, minnet, şükran ama her şeyden önemlisi saygı duyduğu kişiler olduğumuz inancımızdan asla vazgeçmek istemiyoruz.

Bugün, en güç koşullarda bile, deneyim ve birikimleriyle, alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek bu bilgileri hastalarının yararına kullanmaya çalışan, mesleğinde yetkinliğini kanıtlamış başarılı doktor kadrolarımız ülke olarak en önde gelen övünç kaynaklarımızdandır.

İlimizde nitelikli sağlık kadroları, bilim ve teknolojinin tıp alanındaki en son gelişmeleri takip edilerek sağlanan tıbbi cihazlar ve sağlık ekibinin baş kahramanları; HEKİMLERİMİZ sayesinde, sağlık hizmeti insanımıza kolay, erişilebilir ve etkili bir şekilde sunulabilmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi sadece sağlık çalışanlarının değil tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefi olmalıdır. Bunun için de sağlık çalışanlarının çalışma koşulları, mesleki doyum ve refahının ve en önemlisi güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki ancak mesleki olarak mutlu, huzurlu ve kendini güvende hisseden bir çalışan mesleğinde verimli ve başarılı olabilir.

Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet vermeye devam edeceklerine dair inancım sonsuzdur.

               İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren hekimlerimizin, sevgili meslektaşlarımın; mazisi 100 yıl öncesinde işgal güçlerine karşı direnişle başlayan bu anlamlı günlerini, 14 Mart Tıp bayramını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

                                                                             

                                     Y k

                                    

                                     Ordu Tabip Odası  Başkanı

 

 



Bu haber 14.03.2019 tarihinde eklenmiştir. Toplam kere okunmuştur