Ordu Tabipler Odası - Haberler

TÜRK KELİMESİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİDİR.KARADENİZ BÖLGE TABİP ODALARI ORTAK BASIN BİLDİRİSİ

                                                Basına ve Kamuoyuna;

       

 Son günlerde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  Türk Tabipleri Birliği hakkındaki söylemleri biz hekimleri derinden üzmekte ve yaralamaktadır.

Bizler yaşatmak için  and içmiş bir mesleğin mensuplarıyız. Varlığımız, bağımsızlığımız tehdit altında olunca Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında vatan toprağı ve bağımsızlık uğruna şanlı ordumuzun bir neferi  olarak gözünü bile kırpmadan canımızı vermişiz. Yine ihtiyaç olursa seve seve vermeye de hazırız.

Mustafa Kemal Atatürk,  tarih ve  kader birliği yapmış, emperyalizme karşı mücadelede tek yürek davranmış bu millete etnik kökeni ne olursa olsun, hangi dinden, mezhepten olduğuna  bakmaksızın  Türk adını vermiştir. Yani bugün gururla taşıdığımız Türk kimliğinin tarihsel olduğu kadar birleştirici bir anlamı da vardır.

Türk Tabipleri Birliği adındaki Türk kelimesini çıkartmaya çalışmak; bizlere ve bu ismi bizlere verenlere yapılabilecek en büyük haksızlıktır ve tarih bunu asla unutmayacaktır.

 Türk hekimleri Tıbbiyeli Hikmet’in inancından ve kararlılığından bugün hiçbir şey kaybetmemiştir ve kaybetmeyecektir de. Dün neysek, bugün de oyuz.

Diğer taraftan tüm hekimlerin bir arada olduğu  bir meslek birliğini dağıtarak farklı yapılanmalar kurulmak istenmesi hekimlik mesleğine ve hekimlere yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Farklı yapılara üye olacak hekimlerin haklarının, hukuklarının , menfaatlerinin savunulması nasıl yapılacaktır, halkın sağlık hakkı  hangi prensiplere göre savunulacaktır.?

 Eğer bu yanlış tutum devam ettirilirse; siyasi görüş, mezhep, etnik köken ya da daha başka özellikleri ön plana koyabilecek pek çok meslek birliği kurulmasının önü açılmış olacaktır.  Bunun yaratacağı sorunlar tahmin edilemez boyutlara ulaşacaktır.

Sonuç olarak, ülkemiz evrensel hekimlik prensiplerini değil de, siyasal iktidarların ya da başka güç odaklarının istediklerini yerine getiren  meslek kuruluşlarının bulunduğu ve bir karmaşanın hakim olduğu ortama sürüklenecektir.

TAM METNİ GÖÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ:



TÜRK KELİMESİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİDİR.KARADENİZ BÖLGE TABİP ODALARI ORTAK BASIN BİLDİRİSİ habere ait dosyayı indirmek için tıklaynız

Bu haber 15.02.2018 tarihinde eklenmiştir. Toplam kere okunmuştur